Portal - Μαυρομάτης Μάριος & Σία ΟΕ - Στην Portal μελετάμε και κατασκευαζούμε προηγμένα συστήματα κουφωμάτων για να καλύψουν με απόλυτη επιτυχία τις απαιτήσεις σας για ασφάλεια, μόνωση, λειτουργικότητα και design.

Καλώς ήρθατε στην Portal!

Στην Portal μελετάμε, σχεδιάζουμε και αναπτύσσουμε προηγμένα συστήματα κουφωμάτων για να καλύψουν με απόλυτη επιτυχία τις απαιτήσεις σας για ασφάλεια, μόνωση, λειτουργικότητα και design.

Αρχική > Συχνές Ερωτήσεις

 

Συχνές Ερωτήσεις

Συνθετικά ή Αλουμίνιου

Όλα τα υλικά και δομικά στοιχεία στο χώρο της οικοδομής κατασκευάζονται με συγκεκριμένες προδιαγραφές, αντοχές και για οριοθετημένους τρόπους χρήσης. Η εμπερία έχει δείξει ότι τις περισσότερες φορές , το «λάθος» δεν οφείλεται στο υλικό αλλά στον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε. Το ίδιο συμβαίνει και στα κουφώματα. Και τα δύο υλικά , PVC και αλουμίνιο, είναι πολύ καλά ΑΝ:

 • χρησιμοποιηθούν σωστά από τον κατασκευαστή κουφωμάτων στα πλαίσια των προδιαγραφών και ιδιαιτεροτήτων τους
 • καθοριστούν οι κατάλληλές κατασκευές ανά κούφωμα από τον πωλητή, (και σε αντίθεση αν χρειαστεί με αυτό που θέλει ο πελάτης καμιά φορά),
 • τοποθετηθούν άψογα από κατάλληλο συνεργείο.

Συνήθως όταν πάει κάτι στραβά, κάτι από τα παραπάνω δεν συνέβη , και η εύκολή λύση είναι ότι φταίει το υλικό. Ανάλογα με τα ανοίγματα που έχετε σπίτι σας, τους τύπους των κατασκευών που προτιμάτε , τον προϋπολογισμό σας για τα κουφώματα , το χρώμα που σας αρέσει κτλ θα επιλεχθεί και το υλικό που θα χρησιμοποιήσετε.

Γι αυτό, συμβουλευτείτε ένα εξειδικευμένο κατάστημα πριν βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα.

Τι να βάλω? ELVIAL, ETEM, KOMMERLING, VEKA κτλ?

Οι παραπάνω εταιρείες αλουμινίου ή συνθετικών κουφωμάτων και ακόμα περισσότερες , ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ. Παράγουν συστήματα και εμπορεύονται πρώτες ύλες (βέργες και εξαρτήματα) για την κατασκευή των κουφωμάτων. Τα συστήματα μεταξύ των εταιρειών έχουν πράγματι διαφορές, αλλά η ουσία της επιλογής σας βρίσκεται περισσότερο στο ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ και ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ.

Να βάλω ρολά ή πατζούρια?

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια στροφή προς τα ρολά λόγω χαμηλότερου κόστους , λειτουργικότητας και εξοικονόμησης χώρου. Η επιλογή σας θα εξαρτηθεί από το προσωπικό σας γούστο, το στυλ του σπιτιού σας, την περιοχή που το χτίζετε ή το ανακαινίζεται, τους τύπους των κουφωμάτων, και τον προϋπολογισμό σας.
 Ότι και να επιλέξετε καλό θα ήταν από τα σχέδια κιόλας να πάτε σε μια έκθεση κουφωμάτων και να πάρετε συμβουλές.

Έχει για παράδειγμα παρατηρηθεί πολλές φορές να μας ζητάνε ρολά και να μην έχουν αφήσει το κατάλληλο ύψος στα ανοίγματά. Όπως επίσης συμβαίνει αρκετές φορές να θέλουμε πατζούρια αλλά τα ανοίγματα να είναι πολύ κοντά μεταξύ τους με αποτέλεσμα να χτυπάνε τα εξώφυλλα μεταξύ τους, ή τα εξωτερικά φώτα να ενοχλούν ή σωλήνες να εμποδίζουν κτλ. Λύσεις πάντα βρίσκονται, αλλά καλύτερα να προλαβαίνουμε τα προβλήματα από νωρίς ώστε να αποφεύγουμε την άσκοπη αύξηση του κόστους.

 

Από τι είναι φτιαγμένα τα συνθετικά κουφώματα?

Τα συνθετικά κουφώματα είναι μια σύνθεση - συνδυασμός προφίλ U-PVC απόμε χάλυβα θερμογαλβανισμένο εσωτερικά για οπλισμό του κουφώματος. (λεπτομέριες και μελέτες σχετικά με τα συνθετικά)  

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα τ ων συνθετικών κουφωμάτων που τα καθιέρωσαν στην αγορά είναι:

 • ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ - ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ

   Επειδή το PVC είναι κακός αγωγός της θερμότητας και από τη φύση του είναι θερμομονωτικό υλικό, τα συνθετικά κουφώματα επιτυγχάνουν πολύ υψηλές τιμές θερμομόνωσης.

  Κατεβάστε το PDF αρχείο για αναλυτικές πληροφορίες και συγκρίσεις με άλλα υλικά

 • ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ & ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 

   Τα συνθετικά κουφώματα δεν απαιτούν βάψιμο και γενική συντήρηση. Καθαρίζονται εύκολα, δεν σαπίζουν, δεν στρεβλώνουν, δεν σκουριάζουν ακόμα και σε παραθαλάσσια κλίματα. Ειδικά για κατοικίες ή ξενοδοχεία δίπλα στην θάλασσα προτείνονται συνήθως ως η καλύτερη επιλογή υλικού για εξωτερικό κούφωμα.
Αντέχουν στο χρόνο

 • ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ 

   Η παραγωγή των συνθετικών κουφωμάτων τα τελευταία χρόνια έχει βιομηχανοποιηθεί πλήρως με αποτέλεσμα τα εργατικά κόστη κατασκευής να έχουν μειωθεί δραματικά σε αντίθεση με τα ξύλινα ή τα κουφώματα αλουμινίου τα οποία είναι εντάσεως εργασίας και αρκετά πιο χρονοβόρα στην παραγωγή τους.

  Αναλογιστείτε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μονάδες παραγωγής συνθετικών κουφωμάτων με παραγωγική δύναμη άνω των 400 κουφωμάτων την ημέρα. Το μεγαλύτερο κατασκευαστικό αλουμινίου στην Ελλάδα δεν μπορεί να παράγει πάνω από 60 κουφώματα αλουμινίου παρόλο που το αλουμίνιο χρόνια τώρα κατέχει με διαφορά το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς και θα περίμενε κάνεις να συμβαίνει το αντίθετο.

 • ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ 

  Το προστατευμένο σήμα κατατεθέν της Kömmerling χαρακτηρίζει τα συνθετικά προφίλ νέας τεχνολογίας με σύγχρονους και φιλικούς προς το περιβάλλον σταθεροποιητές.

  Η Kömmerling με τη σύμβαση "Greenline" βαίνει το δρόμο της αποτελεσματικής προστασίας του περιβάλλοντος χρησιμοποιώντας σύγχρονα και φιλικά προς αυτό πρόσθετα υλικά. Στόχος της σύμβασης έιναι η καθιέρωση της ιδιαίτερης οικολογικής ευθύνης της Kömmerling καθώς και των κατασκευαστών συνθετικών κουφωμάτων με τα συστήματα της. Ένα φύλλο - για την ακρίβεια ένα φύλλο φλαμουριάς - είναι το σήμα κατατεθέν της σειράς GreenLine. Προέρχεται από ένα νέο προϊόν u-PVC ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον.

Τι είναι η θερμοδιακοπή στα συστήματα αλουμινίου?

βλέπε αρχείο

Γιατί κατά καιρούς εμφανίζονται μύκητες και μούχλα γύρω από τα παράθυρα;

Λόγω ανεπαρκούς αερισμού στο εσωτερικό του σπιτιού, η υγρασία του αέρα ενδέχεται να εγκατασταθεί στους κρύους τοίχους (πολλές φορές κάτω από τα παράθυρα ή στα σημεία που συναντιούνται τα παράθυρα με τους τοίχους). Η συνεχής υγρασία στους τοίχους οδηγεί στην εμφάνιση μυκήτων και μούχλας. Η κατάλληλη στεγανοποίηση (μικροεξαερισμός, πηχάκια που διευκολύνουν τον εξαερισμό ή στεγανοποιητικό παρέμβυσμα) είναι απαραίτητη εφόσον τα παράθυρα PVC είναι πολύ πιο στεγανά σε σύγκριση με τα παλιά ξύλινα παράθυρα. Επιπλέον, οι εσωτερικοί χώροι με υψηλή υγρασία αέρος θα πρέπει να αερίζονται τακτικότερα για να αποφευχθεί η εμφάνιση υγρασίας στους τοίχους. Σε χώρους με υγρασία, Η ανάπτυξη μυκήτων και μούχλας είναι επιβλαβής για την υγεία, ενώ η εξάλειψή τους είναι δύσκολη και δαπανηρή.

Κάθε πότε πρέπει να αερίζονται οι εσωτερικοί χώροι ?

Ο αέρας που κυκλοφορεί στο εσωτερικό των σπιτιών και των γραφείων θα πρέπει να ανανεώνεται πλήρως μια φορά τη μέρα. Αυτό μπορεί να επιτυγχάνεται μέσω ισχυρού ρεύματος αέρα, ανοίγοντας αντικριστά παράθυρα ή πόρτες για περίπου 15 λεπτά.

Γιατί τα παράθυρα γεμίζουν υδρατμούς;

Αυτό το φαινόμενο παρατηρείται συνήθως τη χειμερινή περίοδο, ιδιαίτερα στο λουτρό και την κουζίνα όπου η υγρασία του αέρα είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα (πλύσιμο, μαγείρεμα κ.ά.). Αυτό συμβαίνει επειδή ο υγρός, θερμός αέρας που έρχεται σε επαφή με την κρύα γυάλινη επιφάνεια ψύχεται, και οι υδρατμοί του αέρα υγροποιούνται και κυλούν στον παγωμένο υαλοπίνακα.